Zorg, monitoring & begeleiding op afstand is de toekomst

In het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU) worden steeds meer patiënten met een ICD of CRTD naast periodieke controles in het ziekenhuis ook thuis gemonitord, ruim 5.000 per jaar.

Niels Jongejan, Physician Assistant Device Therapy: “Dit gebeurt via DataLinQ Remote Patient Monitoring. Een patiënt hoeft op die manier minder vaak naar het ziekenhuis af te reizen. Ook kan er snel worden geacteerd op een eventuele alert uit de CIED (Cardiac Implantable Electronic Device) of ritmestoornissen. Dit resulteert in optimale zorg en wordt als zeer prettig ervaren. Een korte lijn tussen patiënt en behandelaar! DataLinQ CRM (Cardiac Rhythm Management) helpt ons met het eenduidig verwerken van deze toenemende datastroom, waarin de informatie die binnenkomt (met 1 druk op de knop) rechtstreeks in het patiëntdossier verwerkt kan worden. Op die manier beschikken de behandelend artsen sneller en vaker over deze uitgebreide data. Daarnaast hebben we de mogelijkheid om uitgebreide analyses te doen op basis van de statistieken.”

Sinds mei 2016 is het UMCU in het bezit van DataLinQ CRM. De link tussen CIED-programmer-data, thuismonitoring controles en het ziekenhuis systeem. Hierdoor ontstaat er een betere workflow, met minder administratieve handelingen tijdens een controle in het ziekenhuis, waardoor er meer tijd voor de patiënt is. Niels Jongejan: “Mede dankzij de korte lijntjes en de prettige samenwerking met Fysicon worden op verzoek aanpassingen gedaan in de CRM software, zodat updates of nieuwe devices snel worden verwerkt”.

In de huidige tijd zijn de kosten voor de zorg hoog, en zullen we met elkaar moeten nadenken over optimalisering van deze zorg. Meer zorg op maat en vooral een reductie in deze kosten. Deze unieke vorm van innovatie is niet alleen efficiënt, maar kan zeker bijdragen aan een kostenbesparing.

Ziekenhuis 2020, Fysicon is er klaar voor! U ook? Meer informatie over DataLinQ? Neem dan contact op met Linda Elberse Linda.Elberse@fysicon.com (0412-65 33 33)

UMCU