Overname Fysicon B.V. door Canon Medical Systems Corporation

Linda Elberse, CEO van Fysicon; “Samen met een toonaangevende speler als Canon Medical Systems Corporation hebben we meer innovatiekracht en kunnen we ons marktaandeel verder uitbouwen. Dankzij de acquisitie van Fysicon beschikt Canon Medical Systems Corporation nu over het recent gelanceerde hemodynamisch meetsysteem “QMAPP“, het geavanceerde device managementsysteem “DataLinQ“, de op de cloud gebaseerde medische beelduitwisselingssoftware “EVOCS“, en tenslotte de kennis van Fysicon over connectiviteit en workflowbeheer. Canon Medical heeft een sterke merknaam en is een toonaangevende leverancier van medische systemen. Dit helpt ons om onze positie op de wereldmarkt te versterken. Samen met ons nieuwe moederbedrijf blijven we nieuwe technologieën ontwikkelen en toepassingsgebieden verkennen. Wij zijn er erg trots op dat de krachten gebundeld zijn!”

Toshio Takiguchi, President van Canon Medical Systems Corporation: “Door de geavanceerde technologieën van Fysicon met onze huidige systemen te combineren, kunnen we patiënten en medische professionals meerwaarde bieden.”

Over Fysicon

Fysicon is in 1996 opgericht en heeft ongeveer 40 werknemers in dienst. Het hoofdkantoor bevindt zich in Nederland (Oss) en heeft een dochteronderneming in het Verenigd Koninkrijk. Ziekenhuizen over de hele wereld gebruiken de hard- en software van Fysicon om cardiale workflows te stroomlijnen en hun data-uitwisseling te beheren.

Fysicon ontwerpt, ontwikkelt en produceert innovatieve medische technologieën op het gebied van structurele hartziekten en medische beeldvorming voor ziekenhuizen, onderzoeksinstituten en de industrie. Zowel hardware als software worden intern ontwikkeld en geproduceerd om het hoogste kwaliteitsniveau te garanderen. Fysicon daagt de gezondheidszorg uit door innovatieve, intuïtieve en hoogwaardige medische oplossingen te ontwikkelen voor zorgverleners die hen in staat stellen om patiënten sneller, beter en kosteneffectiever te behandelen.

Over Canon Medical Systems Corporation

Canon Medical biedt wereldwijd een volledig productportfolio aan met diagnostische medische beeldvormende systemen, waaronder Echo, CT, Röntgen en MR. Op 4 januari 2018 heeft Toshiba Medical Systems de bedrijfsnaam gewijzigd in Canon Medical Systems Corporation. In lijn van onze “Made for Life” filosofie staan de patiënten centraal. Het is onze missie om medische professionals oplossingen te bieden, die wereldwijd ondersteuning geven aan hun bijdrage voor de gezondheid en het welzijn van patiënten, zodat we samen met onze vooruitstrevende oplossingen de kwaliteit van leven verrijken. Bezoek de website van Canon Medical Systems Corporation op https://global.medical.canon.

Voor meer informatie neem contact op:
Linda Elberse, CEO bij Fysicon B.V
Telefoonnummer: 0412 65 33 33