DataLinQ biedt een integraal beheer van pacemakers en andere hartdevices in een overzichtelijk datamanagementsysteem. DataLinQ brengt structuur aan in elke pacemaker-, ICD-, looprecorder- en remote device administratie. Het integreert uiteenlopende data, afkomstig van de verschillende pacemaker-programmers en remote monitoring systemen, in één krachtige en overzichtelijke database. Een belangrijke efficiëntieslag, waarmee u tijd vrijmaakt. Tijd die u kunt besteden aan wie er écht toe doet: uw patiënt.

DataLinQ. Want papier is niet meer van deze tijd
Jaarlijks werden en worden vele gegevens van geïmplanteerde pacemakers en ICD’s geprint en in een papieren dossier opgeslagen. Dat kan niet meer in een tijd van elektronische verzameling van gegevens en het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD). Fysicon ontwikkelde daarom DataLinQ. DataLinQ exporteert gegevens uit een pacemaker programmer automatisch en koppelt ze aan het EPD. Het is een papierloze oplossing voor naadloze integratie van data afkomstig van remote device systemen van alle grote aanbieders: Microport, Biotronik, Abbott, Boston Scientific en Medtronic.

Automatiseer uw workflow: werk foutloos én bespaar tijd
Een patiënt komt in het ziekenhuis voor een check-up van zijn of haar pacemaker of ICD. In plaats van dat data handmatig wordt ingevoerd in het ziekenhuissysteem of EPD, komt met DataLinQ alle beschikbare data automatisch in één database. Met één muisklik gaat informatie naar DataLinQ CRM software of een EPD. Alle beschikbare data uit de pacemaker, ICD, ICM en remote follow-up gebundeld op één plek. Daarmee is uw workflow volledig geautomatiseerd. Typefouten zijn uitgesloten én u bespaart tijd.

DataLinQ bestaat uit een hardware- en een softwarecomponent.

DataLinQ 2PAD: weg met de USB-stick
Met de hardware van DataLinQ 2PAD kan data vanuit de pacemaker-programmer automatisch worden verwerkt in een database (DataLinQ CRM of een andere gewenste database). Aangesloten op de diverse pacemaker-programmers herkent DataLinQ 2PAD automatisch vanaf welke van deze programmers de data afkomstig is. USB-sticks zijn niet meer nodig!

Koppeling aan EPD en ZIS
Naast koppeling aan het EPD is DataLinQ 2PAD gekoppeld met het Ziekenhuis Informatiesysteem (ZIS). U kunt zelf kiezen of patiëntgegevens via een DICOM Worklist of een HL7 A19-bericht worden opgehaald; het proces blijft gelijk. Na de uitvoering van de follow-up procedure exporteert u de data naar DataLinQ 2PAD. De gegevens worden gecombineerd met de geselecteerde patiënt. De gecombineerde data wordt doorgestuurd naar uw database.

DataLinQ CRM: trends en statistieken zichtbaar in één overzicht
DataLinQ CRM (Cardiac Rhythm Management) is een compleet data-, management- en rapportagesysteem voor de registratie en het (remote) opvolgen van pacemakers, ICD’s en looprecorders. In één oogopslag maakt u een vergelijking tussen nieuwe en historische data. Vanzelfsprekend zijn trends zichtbaar en is statistiek mogelijk. De data afkomstig van een follow-up procedure wordt automatisch ingevuld in de database. Ook kunt u data van een implant of replacement procedure invoeren. DataLinQ CRM is vanaf iedere werkplek die aangesloten is op het ziekenhuis netwerk te bedienen en te beheren.

Remote Device Management mogelijk
Behalve data afkomstig van de pacemaker-programmers is het mogelijk om data afkomstig van remote device systemen te integreren in DataLinQ CRM. Er verschijnt automatisch een melding in de inbox wanneer data van remote device systemen wordt aangeleverd via de ziekenhuisserver. Zowel follow-up als remote follow-up data is geïntegreerd in één database.

Nationale registratie
Vanuit DataLinQ CRM kunnen gegevens doorgestuurd worden naar een nationale registratie, zoals de Nederlandse Hart Registratie (NHR). Met DataLinQ CRM kunt u velden verplicht stellen die noodzakelijk zijn voor zo’n registratie.

Werk intuïtief
DataLinQ heeft een intuïtieve interface; eenvoudig en vriendelijk in gebruik. Met de rapport generator kunt u documenten of rapporten moeiteloos vormgeven in een zelf gekozen lay-out en content. DataLinQ CRM is modulair opgebouwd en kan op ieder moment verder uitgebreid worden. Een connectie maken tussen de DataLinQ 2PAD en een eigen database voor het importeren van data? Dat kan ook! Updates en nieuwe devices kunnen eenvoudig op afstand worden verwerkt.

Wat kan DataLinQ voor ú betekenen?
Meer weten over wat DataLinQ voor u kan betekenen? Vraag een demo aan.

Nog even over Fysicon? Wij zijn een bescheiden onderneming, maar met ons moederbedrijf Canon is er een uitmuntende borging. Wij zijn Hollands, nuchter en pragmatisch. Wij zijn de ‘externe afdeling’ van uw zorginstelling op het gebied van medische ICT. Tot uw dienst!

umc

Meer tijd voor de patiënt door uitstekende workflow

Sinds mei 2016 zijn wij in het bezit van DataLinQ CRM. De linQ tussen programmer data, thuis monitoring controles en het ziekenhuis systeem (ChipSoft HIX). Lees verder

Niels Jongejan
Physician Assistant Device Therapy – UMC Utrecht

zgt

Korte lijnen tussen pacemakertechnici en Fysicon

We zijn zeer tevreden over DataLinQ’s directe opslag van pacemakergegevens. Artsen kunnen de follow up nu direct inzien in HiX. Lees verder

Hans Schutte
Verpleegkundige Vaatkamer – ZGT Hengelo

Demo/offerte aanvraag DataLinQ

Op zoek naar een oplossing op het gebied van medische technologie?

Fysicon is de Nederlandse ontwikkelaar en producent van innovatieve medische technologieën. Neem contact met ons op!

Contact