• EVOCS. Snel, veilig en eenvoudig medische beelden digitaal uitwisselen

Flexibele oplossingen in medische ICT kunnen levens redden. Fysicon creëert ze. Onze EVOCS webapplicatie is onder zorginstellingen de meest geaccepteerde manier om medische beelden en rapporten uit te wisselen. Snel, veilig en eenvoudig. Overal en op elk gewenst moment.

Het is een bewezen technologie: EVOCS online beelduitwisseling wordt sinds 2004 (inter)nationaal gewaardeerd. Alleen al in Nederland gebruikt 85 procent van de ziekenhuizen EVOCS om beelden en rapporten digitaal te delen. Dankzij deze integrale toepassing kan de arts of specialist zich nog gerichter inzetten voor de patiënt. Maar ook in andere disciplines in het zorgproces toont EVOCS zijn meerwaarde.

Werk efficiënter: bespaar tijd en middelen
Ziekenhuizen werken steeds intensiever samen met andere zorginstellingen. Goede, toegankelijke en snelle medische beelduitwisseling is daarbij cruciaal voor patiëntbehandeling. Via EVOCS kunnen medische professionals – ziekenhuisbreed – sneller en efficiënter uiteenlopende soorten diagnostische beelden opslaan, beoordelen en rapporteren. Een patiënt wordt sneller geholpen of doorverwezen, een nieuwe specialist krijgt direct beelden gestuurd. Dat versnelt de diagnose.

Werk betrouwbaarder: behoud informatie
In het online delen van medische beelden huist de grote betrouwbaarheid van EVOCS. Cd’s of dvd’s branden is niet langer nodig. Juist het gebruik van deze dragers vormt een risico: tijdens het brandproces kan informatie verloren gaan. Schijfjes kunnen gaan rondslingeren. Of erger, zoek raken. Verder kunnen er problemen zijn bij het uitlezen of fouten gemaakt worden bij het koppelen van beelden en verslagen aan de juiste patiënt. EVOCS brengt deze risico’s in principe tot nul terug.

Bekijk beelden in diagnostische kwaliteit
Bovendien is er geen kwaliteitsverlies tijdens het online delen van patiëntstudies. EVOCS comprimeert beelden namelijk niet, maar deelt ze uitsluitend in originele diagnostische kwaliteit.

Patiëntinformatie is veilig
EVOCS voldoet aan de wettelijke eisen rond opslag, beheer en waarborgen van patiëntdata. Fysicon was een van de eerste aanbieders van een bewerkersovereenkomst aan zorginstellingen in Nederland. Voldoen aan de General Data Protection Regulation (GDPR) privacywetgeving heeft zelfs onze hoogste prioriteit. Zo wordt patiëntdata via EVOCS in Nederland gehost in een ISO 27001-datacenter. Certified Ethical Hacker test onze software op lekken.

Werk intuïtief
EVOCS werkt eenvoudig, dankzij de intuïtieve en gebruiksvriendelijke grafische webapplicatie. Met de geïntegreerde DICOM-viewer van EVOCS zijn er uitgebreide mogelijkheden voor bijvoorbeeld het doen van annotaties en metingen. De grafische interface kan aangepast worden aan uw wensen. En omdat EVOCS online beschikbaar is, zijn updates en technisch onderhoud eenvoudig op afstand te regelen. Dat hoeft bij Fysicon niet te wachten tot een ‘volgende ronde’. We ontwikkelen de applicatie immers in eigen huis, dus kunnen we u snel bedienen.

Communicatie met andere systemen
Het is wezenlijk dat verschillende programma’s met elkaar kunnen communiceren. EVOCS ontsluit patiëntdata vanuit verschillende informatiebronnen, zoals PACS en Radiologie Informatie Systeem, en integreert ze met (DICOM-)modaliteiten, zoals MRI, CAT/CT, DEXA, PET, röntgen, echo en elektrocardiografie.

Ziekenhuisbreed inzetbaar
Om die reden bewijst EVOCS als online beelduitwisselingsplatform ook zijn waarde in de wereld van fusies, samenwerkingsverbanden en toenemende specialisatie van instellingen. Waar voorheen vooral specialismen als cardiologie en radiologie beelden verwerkten, worden nu immers op veel meer afdelingen medische beelden gegenereerd, geanalyseerd en uitgewisseld.

Intercollegiaal consult verbetert
Als specialist wilt u een efficiënt multidisciplinair overleg of expertpanel. Doordat u beelden eenvoudig opnieuw kunt laten beoordelen door collega’s, verbetert de kwaliteit van beeldbeoordeling en daarmee de gezondheidszorg. Een patiënt hoeft niet of minder vaak nieuwe scans of extra straling te ondergaan.

Wat kan EVOCS voor ú betekenen?
Meer weten over wat EVOCS voor u kan betekenen? Vraag een demo aan. EVOCS verlangt geen investeringen in infrastructuur en geen langdurige implementatietrajecten. EVOCS is laagdrempelig en binnen één dag online.

Nog even over Fysicon? Wij zijn een bescheiden onderneming, maar met ons moederbedrijf Canon is er een uitmuntende borging. Wij zijn Hollands, nuchter en pragmatisch. Wij zijn de ‘externe afdeling’ van uw zorginstelling op het gebied van medische ICT. Tot uw dienst!

spaarne logo 3

Snelle implementatietijd en flexibele abonnementsstructuur

Het Zaans Medisch Centrum maakt voor Nucleaire geneeskunde / Oncologie sinds kort gebruik van digitale beelden vanuit de PET-CT scanner van het Spaarne Gasthuis. Lees verder

Bart Titulaer
Klinisch Fysicus – Spaarne Gasthuis – Haarlem/Hoofddorp

laurentius

Laurentius EVOCS voor uitwisselen van gegevens

Voor ons ziekenhuis is EVOCS een uitkomst. Specialisten kunnen nu onderling via een beveiligde verbinding snel gegevens en beelden opvragen of delen met collega’s. Lees verder

Hans Dircks, Instrumentatietechnicus
– Laurentius Ziekenhuis in Roermond

Demo/offerte aanvraag EVOCS

Op zoek naar een oplossing op het gebied van medische technologie?

Fysicon is de Nederlandse ontwikkelaar en producent van innovatieve medische technologieën. Neem contact met ons op!

Contact