Fysicon ontvangt FDA goedkeuring voor QMAPP

Fysicon, de Nederlandse ontwikkelaar en fabrikant op het gebied van innovatieve medische oplossingen, kondigt FDA (US Food and Drug Administration) goedkeuring aan voor het hemodynamisch meetsysteem QMAPP.

QMAPP biedt cardiologen het meest geavanceerde hemodynamisch meetsysteem. De QMAPP versterker heeft de compacte afmeting van één pak A4 papier. Naast het bewaken van alle vitale functies, heeft het 32 bipolaire kanalen voor het registreren van Intra Cardiaal ECG ten behoeve van Elektrofysiologische onderzoeken. QMAPP is uitermate geschikt voor de nieuwe hybride kamers, maar tevens voor combi en specialistische (cardiologische) catheterisatiekamers. Geavanceerde technieken van QMAPP hebben het mogelijk gemaakt dat er geen geforceerde koeling (-ventilator) nodig is waardoor kruisbesmetting door dit systeem onmogelijk is. Het ontwerp heeft geleid tot een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid en wordt slechts met één enkele kabel aangesloten en bevestigd aan de standaard DIN-Rail van de röntgen- of operatietafel. Verkregen vitale waarden en rapportages kunnen eenvoudig worden geïntegreerd met elk EPD-systeem met standaardprotocollen zoals DICOM en HL7.

In Nederland ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd

We zijn enorm trots FDA goedkeuring te hebben ontvangen en zien uit naar de lancering van QMAPP in de Verenigde Staten, in samenwerking met onze distributeurs, aldus Linda Elberse, CEO.