Hoe zou het zijn als technologie in het cathlab net zo eenvoudig was als een mobiel apparaat bedienen? Dat met slechts één verbindingskabel snel en makkelijk te installeren is? Wat als er software is waardoor u zich echt kunt focussen op uw patiënt? Dankzij high-end technologie, gecombineerd met een ongekend eenvoudig gebruiksgemak, krijgt u meer operatieruimte en bewegingsvrijheid. Uw cathlab wordt efficiënter wanneer u voordeel haalt uit de jongste technologie. Met een systeem dat meegroeit met uw behoeften: QMAPP, hemodynamische monitoring en méér.

In Nederland bedacht, ontwikkeld en geproduceerd
De QMAPP versterker is niet groter dan een pak A4 papier. Naast het bewaken van alle vitale functies, heeft het 32 bipolaire kanalen voor het registreren van Intra Cardiaal ECG tijdens elektrofysiologische onderzoeken. QMAPP is uitermate geschikt voor gebruik in hybride kamers, maar óók voor combi- en (cardiologische) interventie katheterisatiekamers. QMAPP bestaat uit zowel hardware- als softwarecomponenten. QMAPP is ontworpen om de onderzoeken nog efficiënter te laten verlopen, door alle parameters in een front-end onder te brengen en de bediening intuïtief te maken, zodat de workflow zo optimaal mogelijk is.

QMAPP hemodynamisch meetsysteem
QMAPP is een hemodynamisch meetsysteem uitgerust met een relationele database, lokale opslag, statistische analyse functies en uitgebreide rapportagemogelijkheden. Het registreert gebruikte materialen en implantaten via een barcodereader. Het verricht alle hemodynamische berekeningen die u mag verwachten van een hemodynamisch meetsysteem dat klaar is voor de toekomst. Dankzij koppelingen – zoals een werklijst, dosimetriegegevens, export van een rapport en/of delen hiervan, opslag van het rapport in het PACS en niet te vergeten het EPD – kunt u QMAPP nog verder integreren in de workflow van uw afdeling.

Meer operationele ruimte en bewegingsvrijheid
Dankzij geavanceerde technieken heeft QMAPP geen geforceerde koeling (via een ventilator) nodig, en veroorzaakt dus geen luchtstroom. Het ontwerp is gebruiksvriendelijk en wordt slechts met één enkele kabel aangesloten en bevestigd aan de standaard DIN-rail van de röntgen- of operatietafel. Dit verhoogt de operationele ruimte en bewegingsvrijheid in het lab. De QMAPP versterkers zijn onderling uitwisselbaar door het loskoppelen van de kabel, zonder verlies van patiënt- en/of onderzoeksgegevens.

QMAPP Reporting Module
De QMAPP Reporting Module, maakt een stand-alone hemodynamisch meetsysteem “het hart” van  een afdelingsbreed Klinisch Informatie en Management Systeem (CIMS). Zo’n systeem draagt zorg voor het registeren, integreren, analyseren en rapporteren van klinische processen. U wilt optimale prestaties en efficiëntie in uw cathlab. Daarvoor is gedetailleerde statistische informatie nodig. Met de QMAPP Reporting Module is de relevante informatie om beslissingen te kunnen nemen direct beschikbaar.

Een module voor elke toepassing
De kern van de QMAPP Reporting Module bestaat uit het kunnen verzamelen en koppelen van gegevens uit of naar andere systemen. Fysicon heeft al enkele decennia ervaring in het ontsluiten van systemen. Daardoor is er een uitgebreide catalogus met koppelingsmodules, gebaseerd op internationale standaarden. Er zijn verschillende modules beschikbaar. Denk aan planning, statistiek, ondersteuning van nationale database(s) en koppelingen naar onder meer HIS/RIS/EPD met gebruikmaking van standaarden zoals HL7 en DICOM. De modulaire opbouw kenmerkt de flexibiliteit. De QMAPP Reporting Module evolueert mee in de continu veranderende wereld van uw zorginstelling.

Optimaliseer uw cathlab-processen
De QMAPP Reporting Module optimaliseert uw cathlab-processen door informatie te verzamelen, te integreren en te delen. Daarnaast is er de Scheduler module, waarmee u handmatig of geautomatiseerd onderzoeken kunt inplannen voor een of meerdere kamers van een afdeling, en de modaliteiten tegelijk voorziet van een werklijst.

Wat kan QMAPP voor ú betekenen?
Meer weten over wat QMAPP voor u kan betekenen? Vraag een demo aan.

Nog even over Fysicon? Wij zijn een bescheiden onderneming, maar met ons moederbedrijf Canon is er een uitmuntende borging. Wij zijn Hollands, nuchter en pragmatisch. Wij zijn de ‘externe afdeling’ van uw zorginstelling op het gebied van medische ICT. Tot uw dienst!

QMAPP Reporting
antoniusziekenhuis referentie fysicon

Antonius Ziekenhuis Sneek

Behalve het monteren van Fysicon Hemodynamisch meetsysteem, heeft Fysicon bij het Antonius ziekenhuis Sneek ook hun huidige systeem gedemonteerd. Lees verder

Demo/offerte aanvraag QMAPP

Op zoek naar een oplossing op het gebied van medische technologie?

Fysicon is de Nederlandse ontwikkelaar en producent van innovatieve medische technologieën. Neem contact met ons op!

Contact