Zorgcombinatie Noorderboog

“De keus is op Fysicon gevallen omdat zij hun software vanuit een cardiologische point of view opgezet hebben. Die focus missen we bij anderen.”

“Toen EVOCS werd geïntroduceerd keken we er met een gezonde scepsis tegenaan, maar we waren snel om. Het bespaart ons en daarmee ook de patiënt enorm veel tijd en we ervaren deze programmatuur als zeer gebruiksvriendelijk”, zegt Joop Schoemaker, eerste verantwoordelijke van de hartkatheterisatiekamer in het Diaconessenhuis in Meppel. “Het grote voordeel is dat we geen cd’s meer hoeven te branden die samen met de patiënt op transport moeten. Het hartteam van het behandelende ziekenhuis in Zwolle is nu in staat om de in Meppel gemaakte beelden snel te beoordelen. Zeker wanneer sprake is van spoedgevallen levert dat een enorme tijdwinst op.”

noorderboog referentie fysicon 1

In het Diaconessenhuis maakt men op de hartkatheterisatiekamer inmiddels gebruik van EVOCS2.0. “Deze nieuwe versie is anders opgebouwd maar zeker niet ingewikkeld. Evenals de vorige versie ervaren we deze als zeer gebruiksvriendelijk. Een groot verschil met de vorige versie is de hogere snelheid. Moest je voorheen lang wachten en wist je niet hoe lang het zou gaan duren voordat je de beelden verstuurd had, nu is dit slechts een klik op de knop.

Op zoek naar een oplossing op het gebied van medische technologie?

Fysicon is de Nederlandse ontwikkelaar en producent van innovatieve medische technologieën. Neem contact met ons op!

Contact