Fysicon ontvangt CE certificering voor QMAPP, ’s werelds meest compacte hemodynamisch meetsysteem

QMAPP biedt cardiologen het meest geavanceerde hemodynamisch meetsysteem.

Oss, 18 juli 2016
Fysicon, de Nederlandse ontwikkelaar en fabrikant op het gebied van innovatieve medische oplossingen, kondigde vandaag aan CE-markering voor QMAPP te hebben ontvangen, en voldoet hiermee aan wettelijke eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. FDA goedkeuring wordt medio november 2016 verwacht.

De QMAPP versterker heeft de compacte afmeting van één pak A4 papier. Naast het bewaken van alle vitale functies, heeft het zelfs 32 bipolaire kanalen voor het registreren van Intra Cardiaal ECG ten behoeve van Elektrofysiologische onderzoeken. QMAPP is uitermate geschikt voor de nieuwe hybride kamers, maar tevens voor combi en specialistische (cardiologische) catheterisatiekamers. Geavanceerde technieken van QMAPP hebben het mogelijk gemaakt dat er geen geforceerde koeling (-ventilator) nodig is en zodoende laminaire flow voorkomt waardoor kruisbesmetting door dit systeem onmogelijk is. Het ontwerp heeft geleid tot een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid en wordt slechts met één enkele kabel aangesloten en bevestigd aan de standaard DIN-Rail van de röntgen- of operatietafel.

In Nederland ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd
“Het doet ons veel plezier Europese goedkeuring te hebben ontvangen en zien uit naar de lancering van QMAPPin samenwerking met onze distributeurs”, aldus Bert Elberse, CEO.

Over Fysicon
De Nederlandse privé-onderneming is in 1995 opgericht. Fysicon ontwerpt, ontwikkelt en produceert innovatieve medische applicaties op het gebied van hart- en vaatziekten en intensive care monitoring.

ce certificering qmapp