Omschrijving

DataLinQ CRM (Cardiac Rhythm Management) is een compleet data-, management- en rapportagesysteem voor de registratie en het (remote)opvolgen van pacemakers, ICD’s en loop recorders. In één oogopslag kan een vergelijking gemaakt worden met de vorige follow-up procedure. Vanzelfsprekend zijn trends zichtbaar en is statistiek mogelijk. De data afkomstig van een follow-up procedure wordt automatisch ingevuld in de database. Het is daarnaast ook mogelijk om data van een implant procedure in te voeren. DataLinQ CRM is een web based database en is vanaf iedere werkplek te bedienen en te beheren. Naast de integratie van data in de database wordt het rapport wat normaliter geprint wordt, ook in PDF-formaat gepresenteerd in de database.

DataLinQ CRM

Remote Device Management
Behalve data welke afkomstig is van de pacemaker programmers is het mogelijk om data afkomstig van remote device systemen te integreren in DataLinQ CRM. Er verschijnt automatisch een melding in de inbox wanneer data van remote device systemen wordt aangeleverd via de ziekenhuis server. Zowel follow-up als remote follow-up data is geïntegreerd in één database.

Nationale registratie
Vanuit DataLinQ CRM kunnen gegevens doorgestuurd worden naar een nationale registratie. DataLinQ CRM heeft de mogelijkheid om velden verplicht te stellen welke noodzakelijk zijn voor de nationale registratie.

Rapport generator
Middels de rapport generator kunnen documenten moeiteloos worden vormgegeven waardoor een eigen rapport wordt gecreëerd met een zelf gekozen layout en content.

DataLinQ CRM is modulair opgebouwd en kan op ieder moment verder uitgebreid worden. Het is tevens mogelijk om een connectie te maken tussen de DataLinQ 2PAD en een eigen database voor het importeren van de data naar een eigen database.

Specificaties

DataLinQ CRM (Cardiac Rhythm Management) bevat standaard formulieren voor de gedetailleerde documentatie van implantaten en informatie van de follow-up. De duidelijke indeling en layout zorgt voor gebruiksgemak van de applicatie. Registratie van pre-operatieve informatie, de keuze van de pacemaker, de opvolging en de controles kunnen duidelijk worden vastgelegd.

Mogelijkheden DataLinQ CRM:

 • Registratie van pacemakers ICD’s en looprecorders;
 • Patiëntregistratie module;
 • Trendspagina in 1 overzicht;
 • Overzichtelijke weergave nieuwe en historische gegevens;
 • Data export statistiek module;
 • Automatisch inlezen van DataLinQ 2PAD (Pacemaker Programmer Acquisition Device) bestanden;
 • Webbased en daardoor gemakkelijk te gebruiken op meerdere locaties;
 • Gebruikersrechten zijn instelbaar, zodat bijvoorbeeld de cardioloog alleen gegevens kan zien en niet wijzigen;
 • Registratie via een tablet;
 • ZIS koppeling voor patiëntgegevens en rapportages;
 • Integratie met andere applicaties mogelijk;
 • Ondersteund meerdere talen;
 • Leverancier onafhankelijk.

Toepassing

Met DataLinQ 2PAD (Pacemaker Programmer Acquisition Device) kan data vanuit de pacemakerprogrammer of ICD’s automatisch worden verwerkt in DataLinQ CRM (Cardiac Rhythm Management). In de praktijk blijkt dat automatisering goede en adequate opvolging van grote groepen patiënten makkelijker maakt. Digitalisering van processen voorkomt het maken van typefouten en verkort de administratietijd.

Vrijwel alle data van de verschillende pacemakerprogrammers -zoals Medtronic, Boston Scientific, Biotronik, LivaNova en St. Jude- kan met DataLinQ worden ontsloten.